Andreea-Lavinia Șelaru: creează caractere și trasează viitorul

Olimpiada de Limba Germana Moderna este speciala. Cel putin, pentru mine, caci este principalul factor care mi-a schimbat viata, dar si interesele personale. In clasa a 9-a am participat, intamplator, la faza judeteana a acestei olimpiade, intrucat nu stiam atat de bine in ceea ce consta. Din momentul in care am aflat ca m-am calificat la etapa nationala, am inceput sa muncesc, fiind motivata si, in acelasi timp, entuziasmata.

La Ploiesti (acolo s-a tinut etapa nationala), am avut placuta surpriza sa intalnesc niste oameni minunati, iar proba de proiect a avut, mai mult ca sigur, un impact puternic asupra mea. A fost ceva diferit de ceea ce stiam ca inseamna etapa nationala a altor olimpiade precum fizica sau matematica. Din an in an mi-am dorit sa continui cu aceasta olimpiada, la Piatra Neamt si anul trecut, la Craiova.

Mai departe, am avut ocazia sa fac parte din lotul largit al olimpiadei si pot afirma ca aceasta olimpiada, cu tot ceea ce implica, este ceva mai mult. Se diferentiaza de restul olimpiadelor si concursurilor scolare, creeaza caractere, oameni si, indirect, traseaza viitorul, modeleaza oamenii. Prin urmare, Olimpiada de Limba Germana Moderna a fost, este si trebuie sa ramana in continuare un reper pentru multi dintre participanti.

Comentariile sunt închise.