George Domocoș

ONLGM in forma ei actuala este un prim pas spre modernizarea sistemului educational din tara noastra, un proces de o complexitate surprinzatoare si cu o organizare riguroasa, care este ofertanta nu doar prin recompensele pe care le ofera, ci si prin sentimentul de a lua parte la ceva ce conteaza cu adevarat, care guverneaza intreaga olimpiada.

Pentru mine, Olimpiada a avut un impact puternic si m-a facut sa iubesc mai mult limba germana, bucurandu-ma in aceeasi masura ca am oportunitatea de a participa la ceva diferit. Aspectul social, printre altele, este unul dintre punctele si avantajele care diferentiaza Olimpiada de altele. Legaturile intre participanti se formeaza de la sine, instant si sunt in cele mai multe cazuri de lunga durata caci se bazeaza pe aceleasi interese dar mai ales valori. Evident, proba de proiect este inovatoare si il introduce pe elev direct in munca de echipa, unde se antreneaza si exerseaza deopotriva comunicarea, respectarea termenelor limita, munca sub presiune si bineinteles esenta competitiei – originalitatea.

Un alt aspect care dovedeste formatul eficient al Olimpiadei este modul in care candidatii sunt repartizati pe nivele. Am fost surprins placut sa aflu ca voi concura nu neaparat cu elevi de aceeasi varsta ori in aceeasi clasa ci de pe acelasi nivel, astfel ca concurenta e loiala si echitabila. Mai mult, corectarea este bine gandita prin amestecarea lucrarilor prin judete, asigurand obiectivitate si corectitudine.

Aceasta olimpiada stimuleaza in primul rand originalitatea, nu doar cunoasterea teoretica a limbii, iar acest lucru, consider eu, este vital pentru dezvoltarea spiritului creativ. Olimpiada nu te pregateste doar pentru examene de limba ci si pentru situatii de viata, introducandu-te in ceea ce inseamna cu adevarat cultura si mentalitate germana.

Astfel, eliminarea si uniformizarea acestei olimpiade unice ar fi o greseala. Este un concept pe care se poate construi si prin care se poate incuraja dezvoltarea multilaterala a elevilor.

Domocos George, C.N Mihai Eminescu Oradea

Participant la faza nationala 2017- mentiune individual

                                              2018- locul 2 individual, locul 2 proiect

Participant la lotul largit pentru IDO 2018

Comentariile sunt închise.