Ioana Manole: Experiența mea la olimpiada națională de limba germană

Anul acesta a fost prima data când am participat la o etapă națională a olimpiadei de limba germana și pot spune că se numără printre cele mai frumoase experiențe de anul acesta.

Între adolescenți, calificarea si participarea la o olimpiadă națională este privită ca fiind o realizare enormă si pentru mine, personal, chiar așa a fost.

Începând cu structura sa inedită care se bazează pe imaginație, până la proba de echipă cu punerea în scenă a cărții, n-a fost nimic care să mă facă să regret participarea sau să am ceva de obiectat. Părerea mea sinceră este că ceea ce face această olimpiadă atât de specială este structura sa diferită. Cu toții știm că germana este o limba foarte dificil de învățat, pentru care iți trebuie foarte mult timp până ajungi la perfecțiune și cred că schimbarea formatului probei de eseu și a modului de evaluare a acesteia ar fi o mare pierdere. Punctarea originalității și a creativității, face ca, în fond, această olimpiadă sa fie ceva inedit, iar punând accentul doar pe corectitudinea gramaticală și pe vocabular nu mai este important ce poți face ca și participant utilizând limba, ceea ce, din punctul meu de vedere, este cel mai important.

Părerea mea este că olimpiada de limba germană este una dintre cele mai interesante în rândul olimpiadelor de limbi străine, prin modul de abordare pe care îl prezintă și acesta este lucrul care mă motivează să vreau să particip și să mă calific iar la etapa națională și în anii următori, considerând că este o experiență unică, de care pot avea parte doar în cadrul acesteia.

Comentariile sunt închise.