Maria Coroian: Să gândim liber într-o altă limbă decât cea maternă

08Mă numesc Coroian Maria și sunt eleva in clasa a zecea. Am participat la olimpiada încă din clasa a șaptea , fiind materia mea preferată. Am aflat cu surprindere ca se intenționează modificarea formatului actual , in sensul de a se elimina ceea ce consider ca este esențial in dobândirea și dezvoltarea lingvistică, la nivel de creativitate, originalitate in exprimare, in ciuda faptului ca in Europa de Vest și nu numai, accentul se pune tocmai pe acest lucru, pe încurajarea elevilor in a-și exprima liber ideile, gândurile și argumentele asupra unei teme ,idei,opinii, și consider ca in acest mod olimpiada va tinde sa fie una restrictivă in acest sens!

Tocmai modalitatea de testare  actuala a cunoștințelor de limba germană m-a încurajat sa particip atât in gimnaziu, cât și in liceu, la astfel de testare a cunoștințelor , de fiecare dată obținând câte un premiu la nivel județean. Aceste premii sunt rezultatul modalității in care am reușit sa ma exprim liber, creativ, original in aceasta limbă, fara a fi facila , ajutându-mă și la alte materii.

Astfel ca, in încheiere, va rog respectuos sa reanalizati propunerea de a schimba structura olimpiadei, in sensul de a nu o asimila celei de limba engleză, mi se pare restrictiva, lipsită de finalitatea ce ar trebui avuta in vedere: aceea de a fi mândri ca știm sa gândim liber intr-o alta limba, decât cea maternă !
Cu consideratiune,
Coroian Maria

Comentariile sunt închise.