Maria Costea: Punerea în valoare a personalității fiecărui participant

Numele meu este Costea Maria, sunt elevă la Colegiul Național ,,Emanuil Gojdu” Oradea si am participat la Olimpiada de Limba Germană atat in gimnaziu cat si la liceu, iar anul trecut am prticipat la etapa nationala unde am obținut premiul al III-lea la proba individuală .Pentru mine, participarea la Olimpiada de Limba Germană a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din liceu.

La început nu îmi doream sa particip, eram nesigură, însă după ce am văzut ce presupune aceasta am știut că va merita toate orele suplimentare de pregatire. Probele avute, scrierea compunerilor dar mai ales punerea în scenă a unei scurte piese de teatru făcută de noi m-au ajutat sa îmi îmbogățesc cunoștințele, însă asta nu e tot. Munca în echipa, efortul, creativitatea, sunt doar o mică parte din ceea ce înseamnă această olimpiadă.

Știu cât de mult m-a ajutat pe mine (si sunt sigura că și pe mulți alți elevi ) Olimpiada de Limba Germană , în acest format, de aceea consider că a o schimba este nedrept. Olimpiada de Limba Germana pune aceasta limba , pe care mulți o consideră grea sau anostă, într-o lumină pozitivă, oferindu-ți posibilitatea de a o aprofunda cât mai placut posibil. Ar fi păcat ca o olimpiadă ce are ca scop dezvoltarea abilităților ligvistice prin punerea în valoare a personalității fiecărui participant sa fie transformată după modelul multor altor concursuri si olimpiade în care copiii nu sunt încurajați să iasă din tipar și să gândească ci, din contră,sunt nevoiți să învețe formule tipice pentru a primi punctaje mari.

Comentariile sunt închise.