Sebastian Lajos

Ma numesc Lajos Sebastian si sunt actualmente student in Marea Britanie, la University of East Anglia. Am avut placerea de a participa in repetate randuri la faza judeteana a Olimpiadei de Limba Germana Moderna. In clasa a IX-a am reusit chiar sa ma calific la faza nationala, de unde m-am intors cu o mentiune. Tot acest parcurs mi-a oferit o serie de oportunitati inedite.  Stimularea gandirii creative si originale in alcatuirea eseului a reprezentat fundalul pe care mi-am putut dezvolta cu adevarat capacotatile lingvistice si vocabularul. Consider ca acest format a reusit sa ma scoata din zona de confort, familiarizandu-ma cu lectura si alte mijloace educationale interactive.

Pe langa toate acestea insa, acest exercitiu al scrierii creative a reprezentat pentru mine personal un imbold de a reanaliza lumea din jur. Aceasta experienta a necesitat o adevarata reorganizare cognitiva si perceptionala, esentiala pentru dezvoltarea mea.

In ceea ce priveste faza nationala, am obtinut mentiune la proiectul pe grupe. Proiectul presupunea lectura unui roman si punerea in scena a unei scurte piese de teatru, pe baza celor citite. Conjunctura in sine implica o oarecare presiune a mizei, dar aceasta se manifesta exclusiv constructiv. Repetitiile pentru sceneta au  insemnat pentru noi o sansa nemaipomenita de a invata intr-un ambient placut, mereu cu zambetul pe buze. Am pus cu totii umarul la un moment care va ramane mereu in sufletele noastre. Farmecul acestui format este ca degajeaza presiunea rezultatului. Cu toate ca eram constienti de sansa noastra si de importanta momentului, prietenia si colaborarea placuta au fost cele ce ne-au ghidat. Aceasta proba a reprezentat pentru mine primul contact cu adevarata valoare a muncii in echipa, la un asemenea nivel. Astfel am capatat un mult mai bun simt al timpului, fiind nevoiti sa lucram eficient. Toate acestea sunt calitati care cladesc caracterul si care sunt apreciate atat la nivel social, cat si la nivel profesional.

As dori sa inchei subliniind ca fara impactul  acestei adevarate experiente de viata al Olimpiadei de Limba Germana, nu as fi avut curajul sa imi iau viata in maini si sa ma dezvolt independent.

Despre Sorin Giurumescu

Profesor de germană din 1994. Trainer (formator) certificat din 2006. Licensed Master Practitioner of NLP™ din 2012. Prima participare în echipa de organizare a olimpiadei naționale în 2003.
2008-2015 responsabil cu limba germană modernă în Ministerul Educației. Trainer și coach pe crestere.org

Comentariile sunt închise.