Categories: Olimpiada 2015

by Sorin Giurumescu

Share

Categories: Olimpiada 2015

by Sorin Giurumescu

Share

Conform art. 19 (6) din Regulamentul specific de organizare și desfășurare a olimpiadei de limba germană modernă, Comisia centrală a aprobat, pentru anul 2015, următoarele…

 Criterii minimale de calificare la etapa naţională a

Olimpiadei de Limba Germană Modernă 2015

 • Având în vedere categoriile pentru care se organizează probe la etapa națională, din fiecare judeţ se pot califica la etapa națională câte 4 elevi  la categoriile la care se  organizează probe, conform articolului 8 al regulamentului specific.
 • În cazul în care vor fi două lucrări cu punctaje identice pe primul loc la o anumită categorie, lucrarea cu punctajul cel mai mare la criteriul Originalitate, creativitate si încadrare in temă (SP1), din cadrul probei de producere de text, va fi calificată la Olimpiada națională de limba germană modernă.
 • Elevii se califică la etapa naţională cu condiţia să obţină minim 11 puncte la proba de producere de text (Schriftliche Produktion).
 • În vederea pregătirii participării la Olimpiada Internaţională de Limba Germană Modernă din anul următor, poate fi permisă o completare a numărului de locuri alocate judeţului respectiv, cu prioritate cu elevi din clasele a IX-a și a X-a de la categoriile a IV-a și a V-a, cu nivelurile europene de referinţă B2 și C1, conform articolului 19, alineat 9 din regulamentul specific.
 • In completarea locurilor se va ţine cont şi de rezultatele din anii anteriori şi numărul de profesori la nivelul judeţului.

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our free newsletter.

Lasă un comentariu

 1. BOTEZAN CLAUDIA martie 22, 2015 at 1:10 pm - Reply

  Buna ziua,
  Asteptam cu nerabdare sa rezultatul fiicei noastre la olimpiada de germana moderna faza judeteana si din prezentarea de mai sus nu am inteles prea bine, se califica patru elevi la fiecare categorie, sau patru elevi in total la cele patru categorii?
  Asteptam raspunsul dvs,
  cu stima, Claudia Botezan

  • Sorin Giurumescu martie 22, 2015 at 3:34 pm - Reply

   Câte un elev de categorie, conform Regulamentului cadru al olimpiadelor și concursurilor.

 2. Mihaela aprilie 6, 2015 at 4:33 pm - Reply

  Minimul de 11 puncte la proba de producere de text se refera strict la SP1 sau la totalul punctelor acumulate SP1+SP2+SP3+SP4.

  • Sorin Giurumescu aprilie 7, 2015 at 5:37 pm - Reply

   AICI se referă la total SP. Unele comisii județene au decis însă astfel de condiții cu privire la SP1, ceea ce au dreptul conform Regulamentului,

   • Mihaela aprilie 8, 2015 at 11:43 am - Reply

    Multumesc pentru rasuns.

 3. Cristina aprilie 28, 2015 at 5:57 pm - Reply

  Bună ziua! Am verificat rezultatele afișate pe site-ul oficial al olimpiadei de limba germana moderna și am constatat faptul că nu s-au acordat în mod egal mențiunile, de exemplu, la categoria A2 clasa a IX-a ,acordându-se 3 mențiuni ,categoria B1 clasa a XI-a – 4 mențiuni , clasa a XI categoria C1 o singură mențiune ,etc. Întrebarea mea este : de ce nu s-a acordat un număr egal de mențiuni pentru toate categoriile și clasele ?
  In cazul in care in atribuirea numarului de mentiuni pe clase si categorii s-a produs o greseala ,va rog sa reverificati si sa decideti in consecinta .

  • Sorin Giurumescu aprilie 28, 2015 at 7:53 pm - Reply

   Mențiunile se acordă în funcție de numărul de participanți și de punctaje, în condițiile în care coloanele de identificare a elevilor și județelor în fișierul excel sunt ascunse, deci fără a ști cine primește aceste mențiuni. Numărul total de mențiuni este limitat de regulamentul cadru al olimpiadelor.

Articole similare