6 mai 2016

Au trecut două zile de când am venit la Deva și pot spune că deja mă simt oarecum diferit față de seara in care am ajuns. Spun oarecum, deoarece „sinele” este tot aici, strălucitor, restul lucrurilor fiind doar de substrat, după cum am învățat în aceste zile.

Trebuie să recunosc, după prima zi eram oarecum contrariată, sau mai bine spus, intrigată de ceea ce ni se prezentase. Mare parte păreau în contradictoriu cu ceea ce aflasem și fusesem învățată să cred în cei 11 ani de școală, de fapt „dresaj”.  Informațiile sunt multe, fapt ce necesită ceva timp de adaptare, dar, după un bine-meritat (sper) somn, gândurile au început să se așeze, să capete sens. Încă de la înviorare, am început să învăț să am mai multa încredere în mine, să mă auto-motivez și, de ce nu, să mă cunosc.

_SG_3113Mai mult decât atât, constanta disciplină, în măsura în care trebuie, nu extrem de strictă sau invazivă, m-a responsibilizat mai mult decât mulți ani de școală, în care disciplina e învațată total greșit. Și anume, ca o armă care poate controla opiniile și reacțiile celor din sistem, de la profesori, la elevi, la femeia de serviciu.

Un alt aspect pe care l-am remarcat, în principal în workshop-uri, a fost felul în care se realizează comunicarea: nu există raspuns corect sau greșit, toate opiniile sunt valide, atâta timp cât sunt argumentate. Acest lucru la școala se consideră indolență, obrăznicie și pedepsit în această măsură. Din acest motiv, aici ma pot simți în largul meu, într-un grup din ce in ce mai închegat și unit, iar comunicarea se realizează cu maximum de eficiență. Tot de aceea, cursurile nu sunt obositoare sau plictisitoare, ci pline de înțelesuri, de înțelepciune.

_SG_3102Aștept cu nerăbdare să aflu ce se va întâmpla în zilele următoare, să mă cunosc și mai bine și să mă redescopăr, în adevăratul sens al cuvântului.

……………………………………………………………………………………

10 mai2016

Acum, după finalizarea experienței, pot spune doar cât de mult m-a influențat această „călătorie” și cum m-am schimbat. În primul rand, am simțit cum în fiecare zi eram mai aproape de a mă redescoperi, de a pune mai puțin preț pe memorare, pe inteligența propriu-zisă și de a afla cum corpul îmi poate dicta anumite stări și vice-versa. De asemenea, prin diferitele tehnici învățate, comunicarea cu cei din jur a devenit mai eficientă, punand  mai mult accent pe limbajul non-verbal, care e mult mai important decât credem. Este într-adevar corect că 90% din informația pe care o receptăm este pe cale vizuală, și nu auditivă, iar noi ne-am antrenat subconștientul să remarce acest lucru.

_SG_3020În altă ordine de idei, timpul petrecut la Deva a fost pe deplin un câștig. Un câștig de experiență, care este mai valoroasă decât orice premiu, un caștig de prietenie, de încredere în sine și obținerea unui nou mod de gândire, mai natural, mai puțin critic. Acum suntem cu totii niște păsări care au scăpat din colivia gandirii bazate pe inteligență, cu noi orizonturi, fără să ne fie frică să cădem, deoarece eșecul, imperfecțiunea sau moartea sunt doar părți din viață, după cum am redescoperit aici, cu inocența unui copil.

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our free newsletter.

Lasă un comentariu

Articole similare