by Oana Iordache

Share

by Oana Iordache

Share

 

Un bine meritat premiu-Markkleeberg, 2014

 În aprilie 2014, când faza naţională a Olimpiadei de limba germană a avut loc la Galaţi am fost întrebată dacă doresc să însoţesc în iunie un grup de elevi olimpici, premianţi  anul trecut, in Germania, la Markkleeberg. Aceştia urmau să participe la un program de trei săptămâni organizat de PAD. Am privit aceasta ca pe o nouă provocare şi am acceptat.

Acest program le-a oferit elevilor posibilitatea de a cunoaşte Germania live – majoritatea dintre ei erau pentru prima dată aici, de a-şi exersa cunoştinţele de limbă dar şi de a cunoaşte oameni noi şi de a lega prietenii.

Programul nostru zilnic a cuprins asistenţe la ore, la diverse materii, ore de limba germană, numeroase vizite în Markkleeberg şi Leipzig, excursii şi diverse evenimente culturale.

Gazdele noastre au fost elevii şi profesorii colegiului Rudolf Hildebrand. Elevii români au locuit la familiile „colegilor” lor din Markkleeberg.

Cultura a fost o parte importantă a programului nostru. Am fos invitaţi să vedem o versiune originală a piesei de teatru „Faust”, pe care au pregatit-o cu drag elevii din diverse clase ale colegiului.

Pe parcursul şederii noastre am făcut câteva excursii, prima dintre ele la Berlin, unde am încercat să vedem cât mai multe din obiectivele turistice cunoscute doar din cărţi până atunci. Apoi a urmat istoricul Weimar, care le-a plăcut copiilor în mod deosebit. La fel s-a întâmplat şi cu pitoreasca Sachsische Schweiz. Ultima excursie a fost la Dresda, unde am reuşit să cunoaştem oraşul mai bine, făcând un tur cu un bus turistic.

Sportul a jucat un rol important de-a lungul şederii noastre la Markkleeberg, începând cu venitul la şcoală cu bicicleta, cu care noi nu prea eram obişnuiţi, până la programul variat de la şcoală: plimbarea cu caiacul pe lacul Cospundener, un tur cu bicicleta, plin de „aventuri”, tenis de masă şi participarea la „Sportfest”- ziua sportului.

Gazdele noastre s-au ocupat de noi în tot acest timp, copiii au trăit experienţe interesante împreună.

După cum spuneam şi în titlul acestui articol, consider această aventură în Markkleeberg un premiu bine meritat de elevii noştrii, participanţi dar şi câştigători de premii la Olimpiada de limba germană.

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our free newsletter.

Lasă un comentariu

  1. Bumbuc februarie 27, 2015 at 8:16 am - Reply

    As dori daca se poate, sa-mi spuneti cum au fost selectionati elevii care au facut parte din acest grup?

    • Sorin Giurumescu februarie 27, 2015 at 10:23 am - Reply

      Elevii premianți la olimpiada națională din anul anterior, care nu împlinesc 18 ani până la terminarea bursei, primesc pe mail formularul de candidatură. De aceea este important ca elevii să aibă trecută adresa de mail corectă în formularul de participare la olimpiada națională și să-și verifice mailul. În perioada următoare vor primi formularul de candidatură premianții din 2014!

Articole similare