by Sorin Giurumescu

Share

by Sorin Giurumescu

Share

Experții creșterii pregătesc olimpiada 2016

În perioada 13 – 15 octombrie 2015 a avut loc, la Vulcan (Wolkendorf), lângă Brașov, seminarul de evaluare a olimpiadei anterioare. Ca de obicei, din lecțiile învățate, rezultă noutățile pentru următoarea olimpiadă.

Pentru început, prima noutate importantă este decizia de a se renunța la probele de audiție și citire (HV și LV) la etapa națională. Aceste probe vor rămâne la etapa județeană, la fel ca în anii trecuți.

O altă schimbare este faptul că nivelul maxim la care se concurează la clasa a VII-a a fost ridicat la B1. Anterior acest nivel era prevăzut numai pentru clasa clasa a VIII-a de la gimnaziu.

Profesorii evaluatori neutri noi pentru etapa județeană se pot înscrie pe acest link. Evaluatorii neutri de anul trecut care și-au păstrat datele de contact folosite anterior (adresa de mail și telefonul) nu mai este nevoie să se reînscrie. Dacă au apărut modificări, vă rugăm să vă reînscrieți menționând motivul acesta în ultima rubrică din formular (la Observații). Dacă cineva nu mai poate fi evaluator neutru anul acesta, vă rugăm să vă anunțați inspectorul de specialitate din județ!

Daca sunt colege sau colegi care consideră că au trecut prin experiențe de formare care le-au schimbat stilul de evaluare față de momentul calibrării din anii trecuți, aceștia se pot reînscrie folosind link-ul de mai sus și menționând la Observații faptul că vor să participe din nou la calibrare.

Calibrarea se va desfășura la începutul lunii ianuarie, în prima săptămână de școală. Alte informații cu privire la calendar vor fi prezentate aici și pe forumul online al profesorilor de germană.

 

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our free newsletter.

Lasă un comentariu

Articole similare