Categories: Concurs

by Sorin Giurumescu

Share

Categories: Concurs

by Sorin Giurumescu

Share

logo 6.1.2.2 - bun

Propunerea 13 – Variantă

În urma vizualizării celor 12 propuneri, cinci au fost selectate pentru etapa finală. Experții creșterii au votat în două rânduri, întâi pentru selectarea celor cinci, apoi pentru rezultatul final.

12-1

Propunerea 12 – Varianta

Încă din prima etapă, votul a arătat o tendință evidentă de polarizare în jurul propunerilor cu numărul 1 și cu numărul 13. S-a bucurat de mare succes și propunerea nr. 12, ca grafică foarte reușită, însă a fost considerată prea încărcată pentru un logo de către colegi. Între primele cinci au mai fost propunerile nr. 3 și 6. Propunerii 3 i s-au adus ca obiecții numărul mare de culori și faptul că membrii echipei privesc în jos (în varianta inițială). Una din variantele finale ar fi avut probabil un mai mare succes:

Propunerea 03 - Variantă

Propunerea 03 – Variantă

Propunerea 03 – Variantă

 

 

 

06

Propunerea 06

Propunerea 6 a avut succes mai mare și, în final, a ocupat locul III. Ideea de glob format din puzzle nu este foarte originală, dar se potrivește cu valorile experților creșterii (acceptarea diversității de elemente care se completează armonios: Libertatea deciziilor comune și diversitatea acceptată a opiniilor.

01

Propunerea 01

Ideea de contribuție și creștere este foarte frumos inclusă în propunerea cu numărul 1. Autorul, Bogdan Covrig din Piatra Neamț (acum află și colegii din echipa Experții Creșterii pentru cine au votat), a fost primul care a transmis o propunere (de aceea numărul 1).

O parte din Experții Creșterii au apreciat imediat propunerea cu nr. 13, deoarece integra câteva valori și principii în logo într-un mod grafic extrem de simplu, inclusiv ideea de creștere prin scara folosită. Ceea ce „nu dădea bine” a fost că era un singur omuleț. Era greu de văzut cum se pot pune mai mulți fără a încărca logo-ul. Atunci când a avut ocazia să vină cu variante, autoarea, Raluca Trif din Baia Mare, a folosit doi omuleți. Varianta cu două culori diferite pentru omuleți (diversitate) și felul cum se sprijină să urce (spirit de echipă) au fost probabil elementele care au ajutat-o pe Raluca să se detașeze în competiția cu Bogdan.

În final, diferența de voturi a fost foarte mică . 10 experți ai creșterii au votat pentru Bogdan și 12 pentru Raluca. Ceilalți nu și-au exprimat votul, s-au abținut. Și eu m-am bucurat că nu a trebuit să votez pentru decizia finală (au fost totuși două voturi în plus și votul meu nu mai conta), pentru că mi-ar fi fost foarte greu să aleg între cele două propuneri foarte frumoase.

13.7.16 - bun

Ceea ce nu știau Experții Creșterii (cu excepția profesoarei ei) este că Raluca Trif venea oricum la Focșani, nu numai ca să-și primească premiul (un E-Reader oferit de Goethe-Institut București), ci și pentru că s-a calificat la etapa națională! Felicitări de două ori Raluca și felicitări tuturor concurenților pentru creativitate și interes! Vă așteptăm și la alte concursuri!

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our free newsletter.

Lasă un comentariu

  1. Bogdan Covrig aprilie 12, 2015 at 11:41 am - Reply

    Felicitari :)

Articole similare