by Lavinia Chiș

Share

by Lavinia Chiș

Share

„Experţii Creşterii” şi Spiritul de echipă

Mulţi suntem măndri atunci când aparţinem unui grup sau unei echipe, fie la locul de muncă, fie în timpul liber, dar puţini sunt cei care înţeleg cu adevărat semnificaţia acestei expresii. Deoarece m-am alăturat Experţilor Creşterii, aş dori să vorbesc aici despre spiritul de echipă și cum a fost experiența mea în această echipă.

In anul 2009 am ajuns să fiu membru evaluator in Comisia centrală la Olimpiada de Limba Germană Modernă, fapt de care sunt mândră și în ziua de astăzi – mândră, nu doar pentru simplul fapt că termenul de Comisie centrală ar suna bine, ci pentru că acolo am descoperit ce înseamnă să dai dovadă de spirit de echipă.

La inceputul activităţii mele în această echipă / comisie, eram de părere că, dacă-mi îndeplinesc cu seriozitate sarcinile de lucru care mă vizau doar pe mine, ar fi mai mult decât suficient, considerănd totodată că dau dovadă de mult spirit de echipă… De atunci au trecut ceva ani, iar astăzi pot susţine cu tărie că am înţeles altfel spiritul de echipă. Cănd lucrezi cu adevărat ca o echipă, succesul nu este al unei singure persoane, ci este al tuturor. Succesul Olimpiadei de Limbă Germană Modernă – și mă refer aici la succesul de avea o olimpiadă corectă într-o societate tulbure, într-o societate în care noţiunea de „nu se poate” este de multe ori la rang de cinste – se datorează muncii asidue nu doar a unei persoene, ci a tuturor celor care facem parte din această echipă. Acest lucru presupune multă responsabilitate, disponibilitate, dar şi implicare activă in vederea obţinerii rezultatului scontat.

A avea „Spirit de Echipă” nu înseamnă că, într-un grup de mai multe persoane, căţiva muncesc pe brânci, iar ceilalţi işi culeg laurii. Nu, în niciun caz.
Spirit de Echipă inseamnă respect unul faţă de celălalt. Respectul, ca să-l primeşti, trebuie să-l şi oferi, este și curajul de a-ţi asuma responsabilitatea în interiorul unei echipe. Este curajul de a renunța la „nu eu, ci el a făcut, a spus aşa”, este asumare și multă dăruire. Ceilalţi trebuie să ştie că pot conta pe tine în orice moment, iar tu la răndul tău pe ei.

Dacă astăzi desfăşurarea Olimpiadei de Limbă Germană Modernă a ajuns la un nivel înalt, se datorează faptului că noi toţi, cei care am lucrat ca o echipă, am înţeles spiritul ei. Toți acceptăm acest set de valori și principii și acționăm în acord cu ele.

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our free newsletter.

Lasă un comentariu

Articole similare