Alexandra Roxana Rădulescu: …„dezvoltă toate laturile de care avem nevoie mai târziu în viață”

Mă numesc Alexandra Roxana Rădulescu și am participat timp de patru ani la faza națională a Olimpiadei de Limbă Germană Modernă (2010-2013), reprezentând județul Teleorman. În 2013 am primit premiul doi pentru proba individuală și mențiune pentru proba de proiect. Mi-am continuat studiile la Universitatea București în cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, unde am studiat limbile arabă și germană și am făcut practică la Goethe Institut București. După un semestru în Jena, Thüringen, în cadrul programului Erasmus, m-am hotărât să-mi continui studiile în Germania. În prezent îmi scriu lucrarea de Disertație la Goethe Universität în Frankfurt am Main în cadrul departamentului Empirische Sprachwissenschaft și fac practică la Deutsche Bundesbank în departamentul Veranstaltungsmanagement, Corporate Design und Protokoll.

Consider că nu m-aș afla aici și că nu aș fi parcurs același drum, dacă nu aș fi făcut parte, în liceu, din frumoasa experiență a olimpiadei. Cea mai mare provocare a fost reprezentată de proba proiectului, unde am învățat, prin pregătirea piesei de teatru, să nu am emoții și să fiu încrezătoare în ceea ce susțin la apariția în fața unui public numeros. Am avut ulterior lungi prezentări în germană și pot spune că această structură a olimpiadei dezvoltă toate laturile de care avem nevoie mai târziu în viață. Această probă mi-a deschis și apetitul pentru lectura într-o limbă străină, pasiune pe care o urmez și astăzi. Un alt aspect care nu trebuie omis este oportunitatea de a socializa prin intermediul lucrului în echipă.

Profesionalismul, pasiunea și mai ales corectitudinea cadrelor didactice implicate se observă în mod evident și ne sunt insuflate drept valori într-o actualitate, din care lipsesc prea des.

Pe scurt pot susține că olimpiada a fost experiența care mi-a arătat că se poate altfel! Sau cum se mai spune “Komm als Fremder, geh als Freund”.

Comentariile sunt închise.