Cătălina Negruțiu: Citatele de la olimpiadă au cel mai mare farmec

Buna ziua! Ma numesc Negrutiu Catalina. Sunt eleva in clasa a XI-a la Colegiul National “Emanuil Gojdu” Oradea. Anul trecut am participat la etapa judeteana la DaF Olympiade, reusind sa ma calific la etapa nationala. De asemenea, la etapa nationala am obtinut premiul I la proba de eseu si premiul II la proiect.

Olimpiada a insemnat si inseamna pentru mine o provocare. Aceasta olimpiada, din punctul meu de vedere, mi se pare unica, deoarece consider ca este singura olimpiada care iti dezvolta creativitatea si te provoaca sa gandesti mai departe de aparenta, mai adanc. Nu este o olimpiada care te obliga sa folosesti formalul cum fac celelalte olimpiade, cum face de exemplu olimpiada de limba engleza. Olimpiada de germana te incurajeaza sa iti dezvolti creativitatea, sa fii original, sa scrii ce gandesti, sa nu folosesti un stas, sa fii tu. Ceea ce mie mi se pare un lucru extraordinar.

Citatele de la olimpiada au cel mai mare farmec. Fara ele nu m-as putea gandi la olimpiada de limba germana. Pe de alta parte, proba de proiect are si ea scopul ei. Este incredibil sa ai sansa sa lucrezi in echipa cu oameni noi si sa iti imbini ideile cuale lor. Proba de proiect pe mine m-a ajutat sa imi inving teama de scena. Imi doresc foarte mult ca olimpiada de germana sa ramana la fel. Asa cum pe mine m-a ajutat sa ma dezvolt nu doar pe plan lingvistic, ci si pe plan personal, sigur a ajutat si alti elevi si va ajuta in continuare daca lucrurile raman la fel. Sper din tot sufletul sa nu se schimbe lucrurile.

Comentariile sunt închise.