Darina Iabloncsik: Experiențele care m-au format

Stimate doamne, stimati domni,

Am aflat cu intristare ca se urmareste schimbarea formei in care se desfasoara olimpiada de germana, asa ca m-am hotarat sa va transmit gandurile mele in privinta aceasta, ganduri care sunt sigura ca rezoneaza cu toti cei care au participat la olimpiada.

Olimpiada de germana este un strigat, un strigat de disperare, care se incearca a fi inabusit. Un strigat care cere libertatea ce nu s-a oglindit niciodata in vreo forma a educatiei romanesti. E un leagan de creativitate si spontaneitate, in care te poti afunda si te simti primit si acceptat asa cum esti.

Imi aduc aminte cu zambetul larg momentele mele de la olimpiada. Toate lucrurile pe care le-am invatat „din joaca”, si pe care nu le voi uita niciodata. Experientele, amitirile, contactele culese atunci le port cu mine mereu in gand si pot spune cu mana pe inima ca m-au format si m-au plasat pe un drum la care nu as fi aspirat inainte.

Va rog, in numele tuturor elevilor insetati dupa un cadru creativ, educativ, liberal, neindocrinat, reflectati inca o data asupra acestei schimbari. Sistemul romanesc are nevoie de aceasta licarire de speranta.

Calde salutari din Viena,

Darina Iabloncsik

(Mentiune Proba Scrisa, Locul II Proba Practica 2011, Lot național 2012)

Comentariile sunt închise.