Diana Crețiu: Uniformizare? Toate olimpiadele de limbi moderne să preia modelul celei de limba germană

În atenția celor, care simt nevoia să “uniformizeze”: un mesaj cât pentru un post-it!

 

Sunt pro uniformizării, anume: toate olimpiadele de limbi moderne din țară ar trebui să preia modelul olimpiadei de limba germană!

 

Nu îmi pot imagina o abordare mai bună a viitorilor “oameni mari” într-o etapă atât de critică a dezvoltării personale, nu mi-aș fi dorit nici mie altă abordare. Am participat la fiecare etapă, în fiecare an cu cel mai mare drag și poftă de “muncă”, știind că aceasta va fi evaluată obiectiv și, totodată, uman: dincolo de nivelul de cunoștințe lingvistice, se va observa cum gândesc și cum pot să îmi exprim gândurile într-un text concis și autentic (proba scrisă); cum cooperez în echipă și cum punem împreună la cale un proiect în câteva zile (proba “practică”Smilie: ;).

 

Consider că cele mai relevante competențe, așa-numitele “soft skills”, mi le-am însușit și șlefuit prin olimpiada de limba germană modernă, iar impedimentele întâlnite până atunci, ce le consideram a fi “limite”, le-am redescoperit a fi doar niște praguri care, cu puțin avânt și puțină determinare, le puteam depăși, devenind o persoană tot mai sigură de sine, tot mai autentică, cu un orizont tot mai larg.

Diana-Petronela Crețiu, premiantă (2010 – 2014) la etapa națională, calificată la etapa internațională în 2012, Frankfurt (Main); actualmente studentă la medicină în Germania

Comentariile sunt închise.