Gabriel Huna: Experiența necesară pentru viitor

Olimpiada Nationala de Limba Germana Moderna a insemnat pentru mine o activitate a dezvoltarii si a cunoasterii de sine, aceasta compunandu-se din doua probe ce se imbina armonios pentru a asigura o evaluare pe multiple planuri ale candidatului. Partile componente ale concursului constau in proba traditionala- individuala scrisa, respectiv un proiect ce se materializeaza in punerea in scena a ideilor desprinse dintr-o carte si schitarea lor pe un placaj.
In timp ce proba scrisa ofera informatii strict despre nivelul de limba germana detinut de participant, criteriile proiectului sunt reprezentate de lucrul in echipa, creativitate si inovatie. A doua proba il determina pe elev sa calce bariera zonei de confort si sa isi largeasca orizontul prin participarea la o “altfel” de competitie. La sfarsitul proiectului omul este mai castigat din punct de vedere social – punand bazele unor prietenii – si cultural – asistand la transpunerea ideilor din cartile societatii germane.
Proiectul asigura printre altele si experienta necesara in viitor pentru un eventual succes pe plan profesional intrucat este simulat modul de lucru al unei firme : materialele necesare sunt puse la dispozitie, iar echipa primeste un timp bine determinat pentru a livra un produs final. Aceasta simulare duce cu gandul la un incubator de creatie si de idei ce nu trebuie nicidecum sa lipseasca din cadrul unui concurs ce se vrea dinamic, nou si orientat spre nevoile actuale ale omului modern.

Comentariile sunt închise.