Isabelle Indig: „Capacitatea de a spune NU este primul pas spre libertate”

Mă numesc Indig Isabelle și sunt elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național “Emanuil Gojdu” din Oradea.  Particip la olimpiada de limba germană modernă încă din clasa a VII-a. Ceea ce m-a atras la această olimpiadă a fost chiar structura acesteia, pentru că le permite elevilor să gândească dincolo de orice limite, le oferă o libertate în exprimarea unor idei nonconformiste. Prin participarea la olimpiadă, am învățat că inspirația o găsesc pretutindeni. Cu un stilou și o foaie, mă simțeam capabilă să îmi las imaginația să zboare.

Cu lacrimi în ochi, afirm că olimpiada mi-a schimbat viața. Îmi amintesc cu drag fiecare citat pe baza căruia eu am scris o poveste, în care eu puteam să fiu orice îmi doream – o eroină, un astronaut, o furnică, o floare… Mă regăsesc în fiecare compunere pe care am scris-o, pe hârtii aflându-se, de fapt, tot ce este mai frumos din mine. Unele citate îmi ghidează acum viața, mă motivează să fiu cea mai bună versiune a mea.

În clasa a zecea am participat și la faza națională, unde am întâlnit persoane care împart aceleași pasiuni ca mine.  Ei aveau o minte deschisă și un spirit artistic incontestabil. Proba de proiect a fost cea mai frumoasă experiență din cadrul olimpiadei. Am simțit că pot să fac orice. Într-un timp scurt, eu și echipa mea de copii optimiști am scris scenariul unei piese de teatru, am realizat decorul, afișul. Orice limită parcă dispăruse din mintea mea…

Nu este vorba doar despre schimbarea structurii olimpiadei. În joc este mentalitatea tuturor elevilor cu spirit creator, care se vor simți descurajați căci propria lor țară nu dorește să le audă conceptele lor extraordinare.

Vreau să îmi închei ideea printr-un citat, pe care eu l-am intâlnit în cadrul pregătirii pentru olimpiadă. Capacitatea de a spune “NU” este primul pas spre libertate. Eu NU vreau să trăiesc într-o țară în care artisticul, frumosul, este înlăturat, dat la o parte în favoarea unui model clasic, “școlăresc”, deloc inovativ.

___________________

La etapa națională din 2018, Isabelle a obținut mențiune și la proba de eseu și la proba de proiect.

Comentariile sunt închise.