Ștefana Moroianu: dezvoltare personală cum nicio altă materie în școala românească n-ar fi făcut-o

Numele meu este Stefana si in prezent sunt studenta in anul 4 in Olanda. Va adresez acest email, dorindu-mi sa imi exprim opinia legata de situatia actuala a Olimpiadei de Germana.

As dori sa va expun ce a insemnat pentru mine Olimpiada de Germana Moderna. Am participat in 3 ani: in clasa a opta, a zecea si a unsprezecea. Recunosc, totusi, ca ii ofer toate meritele profesoarei mele de germana de la clasa, care m-a indrumat si m-a inspirat intr-un mod in care niciun alt dascal nu a facut-o. Dar pe langa motivatia primita de la cardul didactic, modul de abordare  a concursului a fost ceea ce m-a inspirat si motivat sa imi doresc sa particip si urmatorul an.

Nu as putea sa spun ca olimpiada de germana a reprezentat un examen care mi-ar fi testat nivelul cunostintelor sau competentelor, pentru ca cred cu tarie ca a fost de fapt mult mai mult de atat. Ca si adolescenta traind intr-o lume tot mai rapida, in care oamenii nu mai discuta decat subiectele superficiale ale zilei, am gasit in subiectele abordate atat in timpul pregatirilor, cat si la olimpiada, posibilitatea de a ma dezvolta si a ma cunoaste atat pe mine cat si mediul care ma inconjoara. Prin urmare, as dori sa mentionez ca prin experienta mea personala sutin cu tarie actuala structura a olimpiadei de germana. Uitandu-ma in spate pot sa observ cum acest concurs si mai ales modalitatea acestuia de abordare mi-au oferit posibilitatea unei dezvoltari personale cum nicio alta materie sau subiect in scoala romaneasca ar fi facut-o. Mi-as dori ca si actualii elevi sa poata sa se bucure de aceeasi oportunitate de a isi exprima creativitatea si de a se explora ca intr-un final sa isi poata defini personalitatea.

Comentariile sunt închise.