Valentina Derecichei: „să-mi dezvolt creativitatea”

Prima mea experiență , frica de nou, emoțiile intense, ezitarea, primele gânduri de abandon au constituit câteva din provocările prin care am trecutut de-a lungul olimpiadei de germană.

Inițial, ideea de scriere a unei compuneri imaginative pe baza unui citat greu de realizat, mai ales într-o limbă straină. Încurajată și sprijinită însă, mereu de doamna profesor am început cu pași mărunți, timizi să mă las învăluită de imaginație. Fiecare gând transpus pe hârtie, fiecare cuvânt căutat în dicționar, fiecare idee ștearsă și rescrisă, fiecare secundă acordată scrierii compunerii și-au pus profund amprenta asupra personalității mele. Simteam cum mi se deschide un nou orizont și cum se intensifică setea de cunoaștere a acestei limbi străine. Efortul pe care l-am depus în pregătirea pentru această olimpiadă, m-au ajutat enorm să-mi dezvolt creativitatea, să-mi ascult sentimentele interioare, să privesc într-un alt mod lucrurile, și chiar să mă regasesc pe mine însămi.

Așadar, pentru ca imaginația, creativitatea și munca sunt cele care stau la baza unui rezultat spectaculos în ceea ce privește o limbă străină, și nu numai, doresc să închei printr-un citat sugestiv care mi-a deschis drumul spre succes și care m-a facut să înțeleg cât de utilă și frumoasă e olimpada de germană: „Creativitatea înseamnă străpungerea lumescului pentru a găsi minunatul.”(Bill Moyers)

Comentariile sunt închise.